Workshop voor mensen die zorgen voor een naaste met dementie

Nieuwe herinnering en Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVTArnhem) organiseren een workshop voor mensen die zorgen voor een naaste met dementie.

Als je voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder maar hoe doe je dat? In de workshop gaan we hiermee aan de slag. Je krijgt tips en praktishe handvatten aangereikt die je helpen om op een positieve wijze om te gaan met dementie, waardoor het contact met je naaste met dementie verdiept en verbetert.

Dit geeft ook meer ruimte aan de mantelzorger. Als mantelzorger ben je immers druk met de ander. Je staat 24 uur per dag klaar of bent altijd alert op een telefoontje of bericht. Dat doe je met liefde, maar soms is het ook veel. Hoe kon je dit zorgen voor iemand met dementie met meer ontspanning doen?

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan aan. Deelname is kosteloos. Je kunt kiezen uit de volgende data:

Dinsdagavond 26 september van 19.00-21.00 uur of dinsdagochtend 3 oktober van 10.00-12.00 uur. Wel even aanmelden bij het MVT Arnhem via a.deibert@mvtarnhem.nl of via 026-3270174.

De workshop wordt gehouden bij het MVT Arnhem aan de Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem (vlak bij Kronenburg) Deelnemers uit alle wijken van Arnhem zijn van harte welkom!

 

Open